Zunaj se postavlja pergola ravno pravi čas

Danes je dan, ko se postavlja nova pergola na našem vrtu. Kako lepo je to opazovati. Pa še vroče ni, tako da se mi tudi delavci ne smilijo, ker morajo delati v neznosnih pogojih. Prav ponosna sem nase, da mi je to uspelo uskladiti na dan, ko je sonce za belimi oblaki in je ravno prava temperatura za delo. Ali pa za lenarjenje kakorkoli obrneš. Res je čudovit.

Do nedelje bo vse pripravljeno in jaz bom lahko le še postavila vrtno garnituro, potem me pa čaka uživanje v toplejših dnevih pod senco, ki jo bo delala nova pergola na našem vrtu. Moj mož bo tudi zelo vesel, ker sva oba sanjala o tem, da bova letos ob bazenu imela še zelo uporabno senco, in poleg ležalnikov še vrtno garnituro. Komaj lani sva namreč zaključila gradnjo hiše in ker je bilo toliko dela še za narediti v notranjosti, nama ni zneslo, da bi uredila še vrt. Zato sva na vrtu imela le en malce večji dežnik in pa dva ležalnika. Poleg bazena seveda. Res je vse skupaj bilo videti malce ubogo, ampak vsak, ki je kadarkoli gradil hišo popolnim razume, kako gre to. Vsega ne moreš narediti takoj, in pergola je vsekakor ena stvar, ki se pogosto naredi na koncu, ker so družinski člani neodločeni glede senčil. Ker točno to je bilo na začetku. Eden je hotel takšno senčilo, drug pa čisto drugačno in tako da je ta dvoboj trajal skoraj pol leta, preden sva našla kompromis, ki je bil tretja verzija senčila. Sedaj je na najinem vrtu pergola, ki se ravnokar postavlja.

Zunaj se postavlja pergola ravno pravi čas

Nestrpnost, do naslednjega dneva je bila vsak dan večja, saj sem komaj čaka, da se lahko postavi še vrtna garnitura, ki je ta trenutek v garaži. Nisem želela, da bi bila prej zunaj, ker nočem, da bi jo uničilo sonce ali pa dež. Sedaj, ko bo pergola postavljena, bo pa končno čas, da se tudi vrtna garnitura lahko postavi zunaj.